bannerklikkie

 
 

Meest Gestelde Vragen

Algemeen

Waar kunnen we Stylingbureau Bente Joy vinden?

De studio is in het mooie oude Eem Klooster aan de Daam Fockema Laan 22 in Amersfoort.
Wanneer je een shoot hebt geboekt, ontvang je een routebeschrijving.
Het klooster is namelijk heeeeeel groot :)

Hoe boek ik een fotoshoot bij Stylingbureau Bente Joy?

Voor het boeken van een fotoshoot kan je per email contact opnemen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of klik op onderstaande link en zoek de shoot die jij wilt boeken. Vul het formulier in en je ontvangt van mij een bevestiging.
www.bentejoy.nl/fotoshoots

Hoelang van te voren raad je aan een shoot in te plannen?
Ik wil altijd iedereen blij maken en gun iedereen die mooie herinnering. Om niemand teleur te stellen is het handig om ruim van te voren de shoot in te plannen.
Houd bij het boeken van een fotoshoot rekening met een wachttijd van ongeveer 8 weken.
Bij zwangerschap & newborn, raad ik aan bij 20 weken de shoot te boeken.
Zaterdagen zijn heel populair en worden ver van te voren ingepland. Doordeweeks is er op korter termijn plek en we werken ook met een reservelijst, dus wie weet is er op korter termijn ook plek. 

Wat is de investering voor een fotoshoot?
Een fotoshoot is een investering voor een mooie herinnering voor altijd.
Ik steek al mijn liefde en creativiteit in jullie shoot en dat is weer terug te zien op de foto ☺
De prijzen zijn terug te vinden op de website onder de fotoshoot waar jij naar zoekt:
Zie www.bentejoy.nl/fotoshoots

Voorwaarden: Als je een shoot boekt, dan betaal je meteen & zo reserveer je jouw plekje.
Mocht je nou toch verhinderd zijn, om welke reden dan ook dan ontvang je een kadobon ter waarde van de shoot (deze is 1 jaar geldig & mits het niet 48uur voor de shoot is). 


Wat verwacht ik van jouw, als klant ?
Ik vind het onwijs leuk als je door mij gefotografeerd wilt worden :) maar kijk vooraf altijd goed of mijn stijl ook jullie stijl is.
Elke fotograaf fotografeert anders en dat maakt ons ook allemaal uniek. Wat maakt mij uniek? Ik fotografeer eigenzinnig, creatief, buiten de lijntjes, vol met humor, liefde en puurheid. Dat betekend dan ook de keuze in compositie, bijsnijden en de uit eindelijke selectie van de foto's. 

Verstuur je ook RAW bestanden ?
Nee, de RAW bestanden gebruik ik om mee te werken & de uiteindelijk bewerkte aangeleverde foto's zullen JPG bestanden zijn.

Hoeveel foto’s zitten daarbij in?
Bij de shoot zitten 5 digitale foto’s
Inprincipe betaal je voor de fotoshoot en kan je naderhand zelf bepalen welke foto’s je erbij wilt kopen. Na de shoot ontvang je een digitale galerij met daarin de foto's van de shoot. Voor meer informatie over de kosten van extra foto’s kan je mij altijd even mailen.

Hoe bestel ik een kadobon?
Super lief, je wilt iemand een kadootje geven, je kunt zelf kiezen of je voor het gehele bedrag gaat of voor een bijdrage aan de shoot. De waarde van de kadobon is aan jou.
Je kunt deze bon bestellen via www.bentejoy.nl/winkeltje/kadobon bestel deze gerust daar. Vervolgens kan je er voor kiezen om hem op te halen of dat ik deze verstuur.

Is het ook mogelijk om buiten een fotoshoot te doen?
Tuurlijk, super leuk! Hier hebben we het mooiste licht en wat een playground ☺
Maar we wonen wel in Nederland en dus zitten we met het weer hihi. In de winter is het te gek met mooie blaadjes, in de zomer met de zon etc etc, Als het weer het toelaat, vind ik het ook helemaal leuk!! Heb je zelf al leuke ideetjes? Ben altijd benieuwd!! Heb zelf ook veel leuke plekjes, dus we komen er vast uit ☺. Bij fotoshoots buiten wordt er een extra bedrag van 30euro op de fotoshoot kosten gevraagd.
We hebben buiten een shoot gepland maar het gaat regenen!
Ja dat gebeurt in nederland! We kijken dan samen wat de mogelijkheden zijn. We weten vaak wel een paar dagen van te voren, dat het weer niet goed gaat worden dus daar zullen we dan ook op in spelen. Vaak regent het ook niet een hele dag, dus soms is een tijd verplaatsen ook al een goede optie!

Mijn kind is ziek en we hebben deze week een afspraak staan.
Helaas, dat kan natuurlijk gebeuren! Graag dit zo vroeg mogelijk aankaarten zodat we er rekening mee kunnen houden dat de shoot eventueel verplaatst kan worden.
Je ontvangt dan tot 48uur van te voren een kadobon (twv de shoot) die een jaar geldig is voor een andere shoot. Binnen 48uur afzeggen? Dan ontvang je een kadobon voor de helft van de shoot prijs.
Bovenstaande, omdat wij niet een andere shoot meer kunnen plaatsen en hierdoor inkomsten missen. 

Heb je nog tips voor kids die het niet superleuk vinden om op de foto te gaan en niet stil kunnen zitten?
Bij mij hoeven kids niet te poseren en stil te zitten ☺ We gaan gewoon lekker spelen. Dus vaak vinden ze het hartstikke gezellig hier! Maar hierbij nog een paar tips:

• Bereid je kind voor op de foto, vertel waar je naar toe gaat en wat jullie gaan doen.
• Kids zijn vaak gek op muziek, neem daarom gerust een cd-tje mee, deze kunnen we hier draaien.
• Neem een favo knuffel mee!
• Neem iets mee voor ze om mee te spelen, iets herkenbaars van thuis. Dit is ook fijn als ze eventjes moeten wachten.
• Neem een lekker hapje mee, door het vele spelen en de nieuwe dingetjes hebben ze ook wat sneller trek en dorst.
• Goed slapen ;) hihi en een tijd voor de shoot uitkiezen die jullie uitkomt met slaapjes.
• Gewoon relaxen, als jij relaxt bent, zijn de kids dat vaak ook ☺


Voorbereiding

Wanneer bedenken we de ideetjes voor de shoot?
Als je wilt mag jij alvast lekker gaan onderzoeken, wat vind je leuk en wat niet? Wat zou je super graag willen? Heb je al ideetjes? Of kijk anders eens rond op mijn facebook pagina en of website. Als je wilt mag je mij alvast wat info sturen over jou en een foto, zodat ik al een beetje weet wie jij bent. Een week voor de shoot ga ik met jou info mijn ideetjes toesturen ☺. Als we de ideetjes hebben, zoeken we de daarbij behorende styling en setting zodat de shoot helemaal compleet is.

Ik heb al allemaal leuke ideeën voor de shoot, kan ik hier foto’s van opsturen?
Jaaaaa dat vind ik super leuk ☺ Stuur maar door bij het boeken van je shoot. Ik zal het allemaal bewaren en tegen die tijd dat jou shoot is, zal ik ook mijn ideetjes hierop los laten. Ben altijd onwijs benieuwd naar jullie ideetjes!

Heb je tips om nog meer ideeën/inspiratie op te doen?
Ik ben zelf heel erg gek op www.pinterest.com te gekke inspiratie, lekker amerikaans, dus een beetje over de top hihi maar dat kunnen wij wel aan ;). En natuurlijk mijn facebook pagina https://www.facebook.com/pages/Fotostyling-Bentejoy/292428674113807?ref=hl en mijn website!! ☺ Kijk maar eens lekker rond!

Wie verzorgt de styling?
Dit doen we fijn samen ☺ Ik zal je bij alles helpen als je dat wilt natuurlijk. Ik ben van origine ;) een stylist. Gek op kleding, mode en details. Ik kan je overal in adviseren en inspireren. Ook werk ik samen met kledingwinkels waarvan ik kleding mag lenen ☺
Heb genoeg tips & trucs waardoor je er helemaal stylish uit ziet! Het is een fotoshoot en dan mag het best eens lekker anders. Eindelijk eens die hakken aan, die je anders nooit aan doet bijvoorbeeld. Ga je voor glamour, met hakken, en jurkje en glitters, of denk je meer aan romantisch, met kant en pastel tinten…. Zwijmel zwijmel.. ok hier kan ik nog uren over kletsen ;) En dat gaan we ook uitgebreid doen!

Werk je ook samen met een visagiste en/of kapster?
Als je het leuk vindt kan je jouw haar en make up laten doen door de kapsalon bij mij om de hoek. Dit kost 25euro en mag je tijdens het boeken van je shoot laten weten!

Tijdens de shoot


Kan ik iemand meenemen (mijn vriendin/moeder/man/oma etc.)?
Ik vind het super gezellig als iedereen graag mee wilt en er bij wilt zijn! Maar in de praktijk blijkt het toch niet zo handig. Buiten dat de studio niet zo groot is en niet die capiciteit heeft, is rust in de studio ook heel erg fijn. Ik vind het belangrjk dat iedereen zich op zijn gemak voelt en vaak is dat minder het geval als iedereen erbij is. Ook raken kinderen snel afgeleid en is het voor baby’s belangrijk dat ze veel slapen tijdens de shoot. Ik zeg daarom altijd neem alleen de mensen mee die op de foto gaan! En mocht je alleen met je kids komen, dan mag je uiteraard iemand mee nemen om te helpen. Graag even overleggen.

Mag ik zelf foto’s maken met mijn mobiele telefoon?
Het is niet toegestaan om zelf foto’s te maken met je mobiele telefoon. Wel kunnen er in overleg backstage foto’s gemaakt worden. Mochten deze foto’s gebruikt worden door de klant op social media netwerken, mag dit alleen in overleg en met een copyright van www.bentejoy.nl erbij.


Na de shoot


Hoeveel foto’s krijg ik na een shoot?
Bij de shoot in zitten 5 digitale foto’s*, mocht je extra foto’s willen afnemen, dan kan dit natuurlijk. Mail mij maar even voor de prijzen hiervoor. * muv announcement (1 foto), before & after (2 foto’s) en voortgangshoot (incl 8 foto’s)

Wanneer krijg ik de foto’s te zien?
Ik doe altijd mijn best om jou foto’s binnen twee weken af te hebben. Je ontvangt dan een mailtje van mij met een persoonlijke galerij. Daarop vind je de geschoten en bewerkte foto’s met een nummertje eronder. Zo kun je mij de foto’s aangeven welke jij wilt hebben. Het zijn niet alle foto’s, maar een selectie die ik heb uitgekozen. Je mag er van uitgaan, dat het alle mooie foto’s zijn. Alle foto’s met ogen dicht heb ik voor het gemak even weg gelaten hihi ;). Hoeveel foto’s erop jou sheet staan is heel verschillend per shoot. De ene keer zijn het er 20 en de andere keer 50 stuks.

Hoe lang blijven de foto’s bewaard?
Na de shoot ontvang je de foto's, deze foto's staan een maand in jullie persoonlijke galerij, om je keuze te kunnen maken. Nadat je gekozen hebt en jij zelf de foto's ontvangen hebt bewaar ik ze nog 3 maanden. Helaas kunnen we niet voor altijd & voor iedereen alle foto's bewaren. Zorg daarom dat je de foto's op een mooi plekje opslaat

Worden mijn foto’s op je website of op facebook geplaatst?
Altijd alleen in overleg ☺ Ik vind het heel leuk om een blog te schrijven over alle klanten en hiervan wat pics (Sneak peaks) online te posten! ☺
Mag ik de foto’s online gebruiken (bijvoorbeeld op facebook)
Tuurlijk , super leuk, lekker pronken natuurlijk ☺ Je zult vast ontzettend trots zijn.
Foto’s die je van mij ontvangt, mogen online gezet worden, met als voorwaarde dat deze voorzien is van een logo en er een duidelijke vermelding is naar Stylingbureau Bente Joy. Voor verdere toelichting hierop verwijs ik naar de algemene voorwaarden en de huisregels die je kan vinden op de website.

 


New born

Wanneer bedenken we de ideetjes voor de shoot?
Deze bedenken we lekker van te voren, zodat je na de bevalling alleen nog naar mij toe hoeft te komen ☺ Omdat ik al geïnstrueerd ben en wij alles overlegd hebben. Heb ik alles voorbereid en zie ik er naar uit jullie te zien.

Stylingvraag: Heb jij accessoires of moeten we die zelf meenemen?
Ik heb een heeeeeleboel! Maar toch vraag ik altijd iedereen om ook thuis eens rond te snuffelen om het eigen te maken. Hier gaan we het uitgebreid over hebben ☺ Zodat het een unieke shoot wordt!

Stylingvraag: Ik ben net bevallen, pas nog niks moois, heb je een tip?
Tuurlijk! Ik heb genoeg tips wat betreft styling ☺ Dat is het leukste wat er is hihi hier ga ik je uitgebreid in adviseren en dat komt helemaal goed! Ik wordt gesponsord door diverse merken en heb af en toe hele leuke dingetjes te leen :). 

Wie gaan er op de foto?
Bij de newborn shoot maak ik foto’s van de baby ☺ !! Maar ook zeker van de trotse papa en mama als jullie dat willen. Ik maak de foto’s vanaf de middel naar boven, dus mama’s geen excuusjes hihi, ik maak er echt wat moois van! De kleine is nu nog zo mini en dan is het juist mooi om het dicht bij je gezicht te houden. Dit zijn unieke momentjes en juist die mama liefde is prachtig om vast te mogen leggen. Mocht er een broertje of zusje zijn, is dat natuurlijk ook super om vast te leggen.

Hoelang duurt de shoot
Dit is altijd lastig in te schatten, ik houd altijd tussen de 1,5 tot 3 uur aan. Ik heb alle tijd en doe het rustig aan ☺ We houden het heel relax voor de kleine mini! Je hebt alle tijd voor voeden en verschonen en natuurlijk veel knuffelen. Omdat het voor de shoot fijn is als de baby slaapt, moeten we daar geduld voor hebben. En geloof mij dat is het echt waard ☺ Ik heb alle geduld en vind het heerlijk!

Wat voor praktische spulletjes zijn er al aanwezig?
Het is goed om te weten dat het lekker warm is in de studio! Ook zijn er kruiken tot de beschikking en zal het heel comfortabel zijn voor het kleintje. Er is een aankleedkussen (wel zelf een hydrofiele doek meenemen). Mijn studio zit in een oud klooster, helaas heb ik geen warm water en geen magnetron. Wel heb ik koud water :) & gekookt water, dus dat kan ook gemend worden voor flesvoeding. Mocht je het zelf fijn vinden om een thermoskannetje mee te nemen met warm water, mag dat natuurlijk altijd. Ook is het handig om genoeg natte billen doekjes mee te nemen en zakjes waar de vieze luier in kan.

Is het ook mogelijk om de shoot bij mij thuis te doen?
De shoot vindt plaats bij mij in de studio en enkel bij uitzonderingen kom ik naar jullie toe. Hier in de studio heb ik alles liggen en hebben we alle rust en de ruimte. Mocht het noodzaak zijn en of het niet anders kan, valt dit te overleggen.

Smash the cake


Nemen wij zelf een taart mee of kunnen we deze bij jou regelen?
Wij hebben 4 verschillende taarten bij de shoot in (unicorn taart is 5euro extra), mocht je zelf een andere taart tof vinden, kan je die altijd even laten zien, dan vragen we aan onze taarten mevrouw of ze deze wilt maken. Het kan soms zijn dat er extra voor wordt gevraagd. 

Oepsie, nu zit mijn kindje onder de taart!
Na het spelen in de taart, doen we de kleine in een badje met lekker veel schuim, hier zullen we ook foto’s van maken ☺ Dus jouw kindje gaat heeeerlijk schoon mee naar huis.

 

 

 schrijf-je-in-nieuwsbrief
  
     

     
  Je ontvangt maximaal 1x per maand een gezellige mail